GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan gør du dit kollegieværelse til et hjem

Sådan gør du dit kollegieværelse til et hjem

At flytte hjemmefra for at studere i udlandet, er både en spændende og nervepirrende. Hvis det er første gang, du forlader venner, familie og de trygge rammer derhjemme, kan det tage tid at tilpasse sig — og det er helt normalt. Det er vigtigt at give dig selv tid til at lære din nye by at kende, få venner og finde de positive sider.

En ting, der vil hjælpe dig med at falde til, er at have et hyggeligt og komfortabelt sted at kalde hjem. Uanset om du bor på et kollegieværelse, i en studenterbolig eller hos en værtsfamilie, er her et par idéer til at gøre dit værelse til et hjem.

1. Hæng billeder op

Billeder er den billigste og nemmeste måde at gøre et rum til dit eget. Print nogle billeder af dine venner, familie og kæledyr hjemmefra, og hæng dem op. Når du føler hjemve, vil det minde dig om, hvor mange mennesker der elsker dig derhjemme; de vil alle vente på dig, når du vender tilbage.

2. Tag dit eget sengetøj med

Kollegieværelsers senge er ikke altid kendt for deres luksuriøse sengetøj. Så udskift eventuelle stikkende lagner og tæpper med dine egne. Hvis du har plads i din kuffert, så tag dine favoritter med hjemmefra; ellers kan du tage ned til butikkerne og finde et nyt sæt, du elsker. At have et hyggeligt og komfortabelt sted at sove hver nat vil gøre underværker for din søvnhygiejne og humør.

3. Pak din kuffert ud

At leve i din kuffert er ikke kun irriterende, men det vil også forhindre dig i at føle dig hjemme. Tag dig tid til at pakke dit tøj ud, arrangere dine ting og pakke din kuffert væk, så rummet føles som om, du virkelig bor der. Hvis dit værelse ikke har et skab, kan du købe en billig tøjstang fra IKEA eller nogle gennemsigtige opbevaringskasser med hjul, som du kan opbevare under din seng.

4. Medbring dine hyggelige genstande

Selvom du måske ikke længere sover med en bamse, er der helt sikkert noget, du kan klemme ned i din kuffert, som minder dig om hjemmet. Det kan være en blød morgenkåbe, en yndlingskaffekop eller tevariant, din pude eller nogle komfortable slippers. Disse enkle hyggelige genstande vil gøre en verden til forskel, mens du tilbringer timer i dit værelse med at studere.

5. Fyld op med snacks

Som australier tager jeg aldrig til udlandet uden to ting i min kuffert — vegemite og Tim Tams. Et bid af vegemite-toast til morgenmad og en Tim Tam før sengetid er alt, jeg har brug for, for at hjælpe mig med at overvinde hjemveen.

Så før du flytter væk, og især hvis du flytter til udlandet, så sørg for at fylde op med dine yndlingssnacks og godbidder, så du altid har en smag af hjemmet. Og hvis du løber tør, er plejepakker fyldt med snacks fra hjemmet altid en god humørbooster.

6. Skab noget privatliv

Hvis du deler et kollegieværelse, kan det være en stor udfordring at finde privatliv, og det kan endda blive en kilde til spændinger. Så hold freden med din værelseskammerat ved at give hinanden noget privatliv. Du kan opnå dette ved at tage en fritstående rumdeler med eller skabe en ved hjælp af møbler, såsom en tøjstang eller et frakkestativ.

Du kan også tale med din værelseskammerat om at oprette et skema, hvor I hver især har tid til at tale med venner eller familie derhjemme, eller bare studere i fred.

7. Få en topmadras

Hvis du er lidt ligesom Guldlok og synes, at din madras er for tynd, for hård eller for klumpet, og du bare ikke kan finde dig til rette, er der en simpel løsning. Tag en topmadras fra en hvilken som helst boligforretning med, og læg den simpelthen ovenpå madrassen. Det er en omkostningseffektiv måde at få ekstra komfort og varme på og hjælpe dig med at få en bedre nats søvn.

8. Find noget at passe på

En undersøgelse fra 2021 viste, at 75% af førstegangsstuderende oplevede en eller anden form for separationsangst i forhold til kæledyr. Hvis du er vant til at have en kærlig følgesvend ved din side, kan dette være en stor forandring. Og selvom vi ikke anbefaler, at du får en kat eller hund, mens du studerer (et kollegieværelse er ikke stedet for et kæledyr), vil det at have noget lille som en plante, der kræver regelmæssig kærlighed og opmærksomhed, hjælpe dig med at føle dig hjemme i dit nye hjem.

Alternativt kan du tilmelde dig som frivillig til at gå med hunde på et dyrehjem eller passe et kæledyr for en nabo, hvis du virkelig savner kærligheden fra et dyr.

Med bare et par justeringer hist og her, vil du være godt på vej til at falde til i dit hjem væk fra hjemmet.

Lær et sprog i udlandetUdforsk her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op