GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 af de sværeste engelske ord at udtale

10 af de sværeste engelske ord at udtale

Engelsk er et fascinerende sprog, fuld af særheder og kompleksiteter, der ofte efterlader selv modersmålstalere forvirrede. En af de sværeste aspekter ved at lære engelsk er udtale — nogle ord lyder simpelthen ikke som de ser ud.

Her er vores valg af 10 af de sværeste engelske ord at udtale, som kan hjælpe dig med at forstå deres betydning, historie og — vigtigst af alt — deres tricky fonetik.

1. Worcestershire

Worcestershire sauce, et berømt engelsk krydderi fra grevskabet Worcestershire, har været en fast bestanddel i køkkener siden det tidlige 19. århundrede. Grevskabet nævnes også i optegnelser helt tilbage til 1086.

Worcestershire er et ord, der ser ud til at være designet til at forvirre dig. Med en sammenblanding af bogstaver, der ikke svarer til, hvordan det udtales, er det ikke underligt, at folk har svært ved dette. Folk siger måske Wor-chest-er-shire eller Wor-shesh-ter, men begge er forkerte.

Sådan udtaler man det: WUSS-ter-sheer eller WUSS-ter-sher.

2. Anemone

Anemoner er smukke, delikate blomster, men de er også en type rovdyr fra havet. Ordet stammer fra det græske ord “anemos,” som betyder vind, på grund af blomsterens delikate, vindblæste udseende.

Anemone er et ord med en rytmisk sekvens af vokaler og konsonanter, der nemt kan forvirre tungen og gøre det udfordrende at sige glat. En almindelig fejl er at sige an-eh-moh-nee.

Sådan udtaler man det: uh-NEM-uh-nee

3. Colonel

Udtalen af “colonel” stammer fra et fransk ord (som blev lånt fra italiensk). Over tid skiftede udtalen, mens stavemåden forblev tættere på den oprindelige form.

Stavemåden af “colonel” er vildledende, og det er et af de ord, der slet ikke ligner, hvordan det staves. “L”-et er stille, og en blød “r”-lyd erstatter “o”-lyden. Du vil måske høre folk fejlagtigt sige co-lo-nel, men det er forkert.

Sådan udtaler man det: KER-nul

4. Onomatopoeia

Onomatopoeia er, når et ord efterligner de lyde, det beskriver, som “buzz,” “sizzle” eller “clang.” Onomatopoeia er ikke kun et langt ord, men dets usædvanlige kombination af bogstaver gør det svært at udtale. Folk har ofte problemer med at udtale det og ender med at sige on-oh-mato-pee-ah.

Sådan udtaler man det: on-uh-MAT-uh-PEE-uh

5. Squirrel

Kombinationen af “sq” og “rl” lyde i squirrel kan være svær, især for ikke-engelsktalende, da disse lyde sjældent findes sammen i andre sprog.

Dette er endnu et ord, som folk ofte har problemer med. Du vil måske høre skwi-rell eller squir-ell, men begge udtaler er forkerte.

Sådan udtaler man det: SKWIR-uhl

6. Pneumonia 

Pneumoniaer er en infektion, der inflammerer luftblærerne i den ene eller begge lunger. Ordet stammer fra det græske “pneumon,” som betyder “lunge.”

Det stille “p” i pneumonia og den vanskelige kombination af vokaler overrasker mange. Almindelige fejl inkluderer new-mon-ia eller puh-neu-mon-ia.

Sådan udtaler man det: new-MOHN-yuh

7. Floccinaucinihilipilification

Selvom det ikke er et ord, du sandsynligvis støder på i dagligdagen, fortjener Floccinaucinihilipilification en omtale som det længste ikke-tekniske ord i større engelske ordbøger med 29 bogstaver!

Det er et 18. århundredes ord, der består af fire latinske præfikser, som betyder "intet," og det beskriver handlingen med at vurdere noget som værdiløst.

Sådan udtaler man det: flok-suh-naw-suh-nahy-hil-uh-pil-uh-fi-KAY-shun

8. Mischievous

Stavemåden af “mischievous” fører ofte folk til at tro, at der er en ekstra stavelse, men ordet stammer fra det oldfranske “meschevous,” som betyder “tilbøjelig til at forårsage problemer.” En hyppig fejl er at sige mis-CHEE-vee-uhs.

Sådan udtaler man det: MIS-chuh-vuhs

9. Rural

Landsbyområder kaldes også ofte landet, i modsætning til byområder, og er typisk forbundet med landbrug eller landbrugserhverv.

De “r” lyde, der er i “rural,” er svære at udtale efter hinanden, hvilket gør dette ord udfordrende for mange. Nogle almindelige fejlagtige udtaler inkluderer rool eller rur-al.

Sådan udtaler man det: ROO-ruhl

10. Draught

Draught bruges ofte i britisk engelsk til at referere til fadøl, men det kan også betyde et træk af kølig luft i et rum.

Draught er et ord med en usædvanlig stavemåde, der ikke afspejler dets udtale, især med det stille “gh.” En almindelig fejlagtig udtale, som du måske hører, er draw-gt eller draff.

Sådan udtaler man det: draaft

Uanset om det er stille bogstaver, uventede lyde eller bare nogle vilde stavemåder, er engelsk bestemt et sprog, der holder dig på tæerne. Selvom det at lære engelsk bestemt har sine udfordringer, er det et sprog fyldt med overraskelser og værd at mestre.

Styrk dine engelske færdighederUdforsk her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op