GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 grunde til at give dine børn muligheder du aldrig havde

5 grunde til at give dine børn muligheder du aldrig havde

Vi ved hvor meget du elsker at se dit barn vokse, forandre sig, lære og udvikle sine egne meninger. Men du føler dig måske også lidt nervøs over, at se dem storme mod voksenlivet og ville ønske, at du kunne holde dem under dine vinger hele livet.

Det er ikke nemt at se dit barn blive voksen. Men ved du, hvad der er endnu sværere? Ikke at lade dem blive deres bedste selv. Ligesom uddannelse, ernæring og kærlighed, er det at bruge tid i udlandet en utrolig værdifuld investering i dit barns fremtid, især i dagens globale og stadig mere komplekse verden.

Selv om du ikke selv fik muligheden for at rejse, studere eller bo i udlandet som ung, er der her fem gode grunde til at give den kommende generation muligheden.

1. Lad dem blive en del af noget større

Selvom dit hjem føles trygt og godt, er verden meget større end vores umiddelbare liv og interaktioner. Forskning har igen og igen vist, at relationer, frem for rigdom eller social status, er afgørende for at øge vores lykke. Sociale grupper betyder alt, når man som ung vokser op, og er ned til at påvirke forståelsen af sig selv og ens plads i verden. Det er vidunderligt, at dit barn har vigtige personer omkring sig hjemme, som familie og venner. Men der er en væsentlig forskel mellem vores nære netværk og de mennesker, vi møder i vores hverdag, og dem man har mulighed for at møde ude i verden. De personer som dit barn møder på sin rejse, vil dele fælles interesser og mål, og de vil bidrage til at styrke deres selvværd.

Gennem rejser og studier i udlandet får unge mennesker muligheden for at tilbringe tid sammen med jævnaldrende, der deler deres værdier og interesser. Denne periode kan være både intens og udfordrende, men de relationer, de unge knytter, vil ofte forblive nære gennem hele deres liv.

2. Hjælp dem med at føle sig hjemme overalt

Hvis der er én ting, der går igen for udvekslingsstudenter og langtidsrejsende, er det overraskelsen over hvor ens mennesker er, trods de kulturelle og sproglige forskelle. Udefra eller gennem nyhedernes skær eller det blå lys fra en smartphone, kan det virke som om der er meget få ligheder mellem dem selv og en ung person fra Kina, Singapore, Australien, USA, Frankrig, Argentina eller Sydafrika. Men hvis du lader dit barn opleve livet, studere og få venner i f.eks. en af disse lande, så læn dig tilbage og se, hvordan deres verden udvider sig, og deres empati for andre vokser.

3. Hjælp dem med at forbedre deres sprog

Der er ingen bedre måde at lære et nyt sprog og blive mere bedre til at kommunikere end at tilbringe tid i udlandet. De livs- og sproglektioner, der læres, er uvurderlige, og i dagens verden og arbejdsmarked er det virkelig en fordel at være tosproget, og tværkulturel. Det betyder, at unge, der ikke har et funktionelt niveau i mindst ét andet sprog, og den kulturelle forståelse, der følger med, risikerer at blive udeladt, hvis de ønsker at arbejde og bo internationalt. Fordelene ved at lære et nyt sprog er uendelige: Fra øget hjerneaktivitet til reduceret risiko for demens og muligheden for en international fremtid.

4. Lad verden komme tættere på, så er mulighederne lettere at nå

Efter første skridt ind i det internationale liv bliver de mange muligheder langt lettere at forestille sig. Nervøsiteten dit barn oplever i starten, vil hurtigt forsvinde, når de kommer ud i verden. Senere vil det være dem, der udtrykker interesse for, at prøve kræfter med nye udfordringer. Denne selvsikkerhed kommer når man lægger ideen om, at vi i bund og grund er forskellige væk, og den motiverende energi fra øget selvværd efter at have taget en udfordring op.

5. Hjælp dine børn med at udvikle ledelseskompetencer som de får brug for

Dine børn er en del af den kommende generation af tænkere, politikere, ledere og forandrings skabere, som vil styre resten af dette århundrede. Unge mennesker skal være rustet med færdighederne til effektivt at bidrage og forme den verden, de overtager. Derfor er tid i udlandet er en vidunderlig måde at hjælpe dem med at udvikle disse evner.

Rejser, kulturel indflydelse og sprogindlæring fremmer uafhængighed, kreativitet og kreativ tænkning, åbenhed, problemløsning, social interaktion og sprogkundskaber. Det er alt sammen færdigheder, der bidrager til at skabe ledere, tænkere og borgere, der kan tænke kritisk og bidrage positivt.

Giv dine børn muligheden for at studere i udlandet Udforsk her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op