GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Seks kropssignaler der viser at du er åben for at få nye venner

Seks kropssignaler der viser at du er åben for at få nye venner

"Der er ingen fremmede her, kun venner, du ikke har mødt endnu."

Citatet kommer fra den irske digter William Butler Yeats, og er værd at huske til næste gang du træder ind i et rum fyldt med mennesker, du ikke kender. Selvom det kan være livsændrende at tage det første skridt mod at få nye venner, kan det også være skræmmende. Derfor har vi samlet en hurtig guide til hvilke kropssignaler der fortæller de venner, du endnu ikke har mødt, at du er klar til at møde dem, selv før det første "Hej."

1. Hold en åben kropsholdning

Sørg for, at du ikke sætter en fysisk blokade mellem dig selv og andre. En barriere kan være noget åbenlyst som at have dit hoved begravet i din telefon, eller det kan være mere subtilt. At krydse armene eller holde en drink i brysthøjde lukker også af. Når du har en åben kropsholdning — hvilket betyder, at du har hovedet oppe, skuldrene tilbage, og ingen barrierer.

2. Hold øjenkontakt

Ved du hvorfor det er vigtigt at holde øjenkontakt, når man skåler? Historisk set var det for at sikre, at din ledsager ikke havde forgiftet vinen. En smule ekstremt, men her er pointen: med kun et splitsekund af øjenkontakt kan du etablere tillid. Har du set nogen interessant på tværs af rummet? Fang deres blik. Dette non-verbale signal fortæller dem, at du er venlig og klar til at snakke.

Pro tip: Lad os sige at personen kommer ove, at holde øjenkontakt, mens I taler, signalerer, at du er opmærksom. Men for meget øjenkontakt kan skræmme folk væk. Hvor meget er den rette mængde? Ifølge en undersøgelse er det ideelt at opretholde øjenkontakt 60-70% af tiden for at etablere en følelsesmæssig forbindelse.

3. Giv din fulde opmærksomhed

Når kun en del af din krop, for eksempel dit hoved, er vendt mod en anden person, signalerer det, at du ikke er engageret og måske ser efter en hurtig flugt fra samtalen. En enkel og effektiv måde at vinde nogen over på er ved at vende hele din krop mod dem. Bonuspoint, hvis du også peger dine fødder i deres retning. Denne lille detalje viser, at du ikke er på vej til at forlade samtalen.

4. Smil, og gør det ægte

Tag et kig på ethvert paparazzi-billede af Meghan Markle. Hun er et tydeligt eksempel på at selvom hun har den værste dag, vil du altid se hende smile. Hvad gør, at det ser ægte ud, i stedet for at hun bare faker det? Hun smiler med sine øjne. Det betyder to ting: bevidst at bringe glans i dit blik og (tilbage til regel nummer 2) give andre muligheden for at se det. Falske smilere opretholder ikke øjenkontakt.

Pro tip: For de bedste resultater, så giv ikke dit smil med det samme. Kropssprogseksperter anbefaler at vente, indtil du har registreret den anden person (øjenkontakt igen). Dette lader dem vide, at de er grunden til dit smil — og det er meget mere specielt end at gå rundt i rummet med et smil limet til dit ansigt. Plus, det er nemmere for musklerne.

5. Nik, men ikke for meget

At nikke symboliserer at du følger med og er interesseret i, hvad de har at sige. Men ligesom med øjenkontakt, hvor en smule er godt, kan for meget have en negativ effekt. At nikke for meget sender et signal om utålmodighed, som om du prøver at skynde samtalen. Vis din oprigtighed ved at sprede de nik, du giver.

6. Vær den der tager initiativet

Hvad er det største kropssprogssignal, du kan give en ven, du ikke har mødt endnu? Gå direkte hen til dem og begynd at tal. Husk, at de sandsynligvis er lige så åbne for at møde nye mennesker (og lige så nervøse for det) som du er. Udfordr dig selv til at nærme dig fem personer og snakke med dem i mindst fem minutter. Når du er færdig, har du fem nye venner at vende tilbage til.

Rejs verden rundt, lær et sprog og få nye venner for livetUdforsk her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op