GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 efterårsfilm, der kan hjælpe dig med at lære engelsk

10 efterårsfilm, der kan hjælpe dig med at lære engelsk

For mange mennesker handler efteråret om tykke striktrøjer og om at drikke alt med græskar krydderier. Danskerne har endda et ord for at skabe en varm og hyggelig stemning i de koldere måneder – hygge. For andre er efteråret sæsonen til at få gang i uhyggen og fejre Halloween.

Uanset din præference kan du ære de skiftende årstider og forbedre dine engelskkundskaber ved at nyde nogle af vores bedste engelsksprogede film til en efterårsaften med film.

1. Hocus Pocus

I denne klassiker, der foregår i Salem (en rigtig by i Amerika med en historie om at brænde kvinder, der blev mistænkt for at være hekse), bliver tre fiktive hekse bragt tilbage til livet på Halloween. Der er masser af dramatiske heksegrin, der sætter den overnaturlige stemning, og nogle komisk lavteknologiske specialeffekter. Filmen er måske 30 år gammel, men Hocus Pocus er stadig så populær hos publikum hver efterår, at en længe ventet efterfølger er ved at blive udgivet – komplet med sorte katte, skrigende ravne og de onde Sanderson-søstre.

2. Knives Out

Dette er et fængslende, men morsomt mordmysterium med en rollebesætning af Hollywood-legender, herunder Ana De Armas, Daniel Craig og Chris Evans. Filmen foregår om efteråret i en amerikansk herregård, der sagtens kunne være (men ikke er) hjemsøgt, omgivet af efterårsfarvet skov. Familien og detektiverne sidder ved knitrende pejse, iført tykke uldtrøjer eller lange frakker med farverige tørklæder, mens de forsøger at afsløre morderen. Hvad er der ikke at elske?

3. Little Women

Det er en kliché, men mange af os elsker at krybe sammen med en favoritbog, når aftenerne bliver mørkere. En af de store klassikere er Little Women, og filmatiseringen fra 2019 af romanen om March-søstrenes liv og ambitioner er perfekt til en hyggelig aften derhjemme. Den oprindelige historie blev skrevet for 150 år siden, men sproget er blevet moderniseret i filmen og er let at følge.

4. The Addams Family

For at komme i Halloween-stemning uden de egentlige gys er de to The Addams Family film fra 90'erne (The Addams Family og The Addams Family Values) en komisk fornøjelse. Der er masser af mørkt oplyste victorianske herregårde og dystre kirkegårdsscener, og karaktererne er en bizar familie klædt i sort, som nyder alt makabert. Selvfølgelig ledsaget af en løsreven hånd.

5. Coco

Denne animerede Pixar-film foregår på, Día de los Muertos, en højtid, der stammer fra Mexico; den 1.-2. november hvert år fejrer folk deres afdøde slægtninges liv. Historien følger en ung dreng, der ved et uheld rejser til de dødes rige, møder sine forfædre og lærer mere om, hvem han er bestemt til at være. Filmen er festlig og farverig, og den er utroligt opløftende.

6. The Holidate

Halloween gyserfilm er ikke for alle, og Netflix' Holidate er den perfekte modgift; en klichéfyldt amerikansk romantisk komedie, hvor de to hovedpersoner bruger hele filmen på at indse, at de er forelskede. Vores hovedpersoner bliver enige om at være hinandens dates til alle årets højtider – inklusive vores efterårsfavorit, Halloween – så du kan øve dig på ordforrådet for hver sæson.

7. When Harry Met Sally

Det er en gammel klassiker, men en god én, og orange efterårsblade er bogstaveligt talt på plakaten for denne film. Den evigt populære historie om Harry og Sallys venskab, der bliver til kærlighed, foregår i New York og vil få dig til at længes efter pekan-pie (med is ved siden af). Meg Ryan, striktrøjer og stort 80’er hår serverer en stor portion nostalgi – en af de mest hyggelige (og måske mest hygge?) følelser.

8. You’ve got Mail

Mere Meg Ryan, mere New York i efteråret, og mere gode efterårs vibes. Mens bladene i New York bliver gyldne brune, fanger en mystisk fremmed, som hun har skrevet e-mails med, hendes hjerte. Offline kæmper hun for at redde sin uafhængige børneboghandel, som endda er pyntet med græskar.

9. The Edge of Seventeen

Der er en coming of age film til hver liste, og denne sjove amerikanske high school film starter med efterårssemesteret og har mange efterår outfitvalg. Du vil høre masser af amerikanske udtryk og slang, mens du følger Nadines udfordrende rejse gennem livet som en high school-elev, hvis bedste (og eneste) ven bliver forelsket i hendes ældre bror.

10. Harry Potter

Hekse og troldmænd, der kaster besværgelser, flyver på fortryllede koste og kæmper mod magiske monstre? Sig ikke til mig, at den fortryllede verden fra Harry Potter ikke er perfekt til Halloween. Der er et bredt ordforråd (selvom noget af det er opdigtet) og en række forskellige accenter, der kan hjælpe dig med at øve dig i at forstå, hvordan engelsk kan lyde lidt forskelligt. Desuden, med otte film at vælge imellem, kan din efterårsaften med film indeholde store fester (Thanksgiving) eller mere dystre øjeblikke med sjælesugende væsener fra mørket.

Forbedr dit engelsk dette efterår!Udforsk her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op