Andreas rejste til Malta med EF
15-årige Andreas blev konfirmeret sidste år, og har fået en lidt anderledes gave. Han skal nemlig på sprogrejse med EF Education First til Malta, hvor han skal dykke, nyde solen og lære engelsk. Og det afskrækker ham slet ikke, at op imod 80 % af hans rejsekammerater er piger. Drengene ved ikke hvad de går glip af!
En lidt anderledes ferie
Når Andreas næste sommer afslutter sin 9. klasse på Lyngby Privatskole pakker han kufferten, vinker farvel til familien hjemme i Lundtofte og tager alene på eventyr under sydens sol. Og det er noget, som han har set frem til længe – faktisk siden før hans konfirmation, hvor hans forældre spurgte, hvad han ønskede sig. Andreas var lidt på bar bund, men luftede lidt forsigtigt drømmen om en ferie –helst uden far og mor.
Hvad gør man så, når ens teenage-søn gerne vil alene på ferie? Andreas’ mor gik på nettet, og kom et par dage senere tilbage til ham med en brochure fra EF Sprogrejser. Reaktionen var ikke helt, som moren havde håbet. ”Sprogskole..?” spurgte han lidt overrasket. At bruge sin sommerferie på at terpe gloser og grammatik, var ikke lige dét Andreas havde i tankerne, da han ønskede sig en ferie.
Men han bladrede alligevel brochuren igennem, og faldt over nogle lækre strandbilleder fra Malta og muligheden for at kombinere sprogkurser med vandsport, udflugter og masser af tid på stranden. På Malta findes nemlig en helt særlig watersport-linje, hvor undervisningen foregår i vandkanten, og hvor Andreas i sin fritid får mulighed for at dyrke sin store interesse, nemlig dykning og snorkling.
Tre uger uden mor og far
Efter lidt tænketid kunne Andreas egentlig godt se den gode idé i at tage på sprogrejse. Med EF Sprogrejser vil han nemlig få muligheden for at rejse tre uger hjemmefra med en gruppe jævnaldrende danskere, som alle har samme mission: at lære engelsk, nyde de smukke omgivelser – og vi må ikke glemme: at lære nye mennesker at kende.
Det sociale samvær er én af de ting som Andreas glæder sig mest til at opleve: ”Jeg kommer til at få venner fra hele verden, i og med, at vi bliver blandet i skolen og på aktivitetsholdene” fortæller Andreas, som ikke bekymrer sig for, om det bliver svært at få nye venner.
”Det bliver selvfølgelig akavet den første dag i lufthavnen. Men så må man smalltalke lidt, og være god til at stikke en finger i jorden. Jeg tror, at hvis man er åben fra start, så bliver det rigtig nemt at lære de andre at kende” siger Andreas.
På den måde er han heller ikke nervøs for at skulle undvære sin familie. ”Tre uger er fint – det måtte gerne være fire, for jeg glæder mig virkelig til at prøve at stå på egne ben” fortæller Andreas med et smil. Og hans mor kan også være tryg, for der er altid en dansk kursusleder, som står til rådighed under hele opholdet.
Super selvsikker i engelsk
Udover det sociale og muligheden for at styrke sin selvstændighed, har Andreas også fokus på, at sprogrejsen vil have stor betydning for hans engelskkundskaber. Det er særligt udtalen og accenten, som Andreas gerne vil forbedre. ”Jeg er egentlig tryg nok ved at tale engelsk, og jeg bruger det meget, når jeg for eksempel spiller computer. Men jeg har selvfølgelig en dansk accent, som jeg helt klart tror jeg kan forbedre” fortæller Andreas.
Af samme grund har han valgt at bo hos en værtsfamilie på Malta, hvor han således bliver tvunget til at tale engelsk hele tiden – både med familien og med hans roomate, som kommer fra et andet land.
Kombinationen af lektioner på stranden og de afslappede samtaler med værtsfamilie og internationale elever gør, at Andreas forhåbentlig tager et ordentligt spring på sit engelskniveau uden at skulle sidde med næsen i en bog hele sommeren.
80 % piger på sprogrejse
Et andet plus ved sprogrejsen opdagede Andreas. Da han talte med vejlederne i EF og hørte, hvem han kunne forvente at rejse med. Vejlederne fortalte nemlig, at op imod 80 % af eleverne i øjeblikket er piger. ”Det gør ingenting – tvært imod” siger Andreas med et kækt smil og fortsætter. ”Så må vi drenge holde lidt sammen”. På den måde forventer Andreas, at det kun vil have en positiv effekt på sammenholdet mellem de danske drenge. Og glæder sig til at lære dem at kende.
Hvorfor der er så få drenge, der vælger at tage på sprogrejse, undrer Andreas. ”Jeg tror simpelthen ikke drengene ved, hvad de går glip af. De hører bare ordet sprogskole og vil hellere blive hjemme og slappe af. Men man kan jo også slappe af på stranden, og så får man bare så meget oveni. Tænker jeg”. Og Andreas vil bestemt opfordre andre drenge til at tage afsted: ”Jeg synes de skal komme op i gear, og i det mindste overveje at tage afsted. Det vil helt sikkert blive en oplevelse for livet!”