GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

90'er engelske slangudtryk, du kan bruge i dag.

90'er engelske slangudtryk, du kan bruge i dag.

Fra baggy jeans og crop tops til chunky sneakers og de der ultra-små solbriller – 90'ernes mode er tilbage i stor stil, og det er tid til at få styr på dit engelske slang, så det matcher!

90'erne var ikke ligefrem en tid, der hyldede perfekt grammatik eller stavning. Faktisk opstod mange af årtiets mest populære slangudtryk ved at fjerne bogstaver, forkorte ord eller smelte to ord sammen. Var det kaotisk? Helt sikkert! Men gjorde det tingene sjovere? Absolut. Nogle af disse udtryk har overlevet tidens tand og sneget sig ind i 00'erne og videre, men der er ingen bedre tid end nu til at genoplive dem i din daglige samtale.

Så hold fast i dine scrunchies — her er 12 seje 90'er slangudtryk på engelsk, som du straks skal begynde at bruge, fra én, der (næsten) var der første gang de var fede.

1. Rad

Kort for "radical," men med den friske betydning "cool" eller "fedt."

2. Chillax

Det kræver ikke en geni at regne ud, at denne ikoniske sammensmeltning af ordene "chill" og "relax" betyder at tage det roligt eller slappe af.

3. My bad

En måde at tage ansvar for noget på, ofte med en undskyldende tone. "Jeg glemte at hente kagen til Hayleys fødselsdagssurprise — my bad."

4. Fo’ shizzle

Har du nogensinde ønsket en sjovere måde at sige "for sure" på? Så behøver du ikke lede længere end "fo’ shizzle." Ja, alle 90'er-børn har sagt det højt mindst én gang.

5. Fresh

Synonym med nyt, cool og imponerende. Fra musik til outfits – at beskrive noget som "fresh" er altid et kompliment.

6. Buggin’ out

Et udtryk, der bruges til at beskrive skør eller usædvanlig opførsel. "Er du stresset over eksamen i morgen? For du er helt buggin’ out!

7. Schwing

Er du begejstret over noget? Bare råb "schwing!" og alle 90'er-børn inden for en kort radius vil føle sig forstået og give dig en high five.

8. Fly

Endnu en måde at beskrive noget (eller nogen) som cool eller attraktiv. Hvad kan jeg sige? Dengang elskede vi virkelig kreative synonymer for "cool."

9. Da bomb

Da bomb" er 90'er-slang for, når noget er fremragende. Prøv det: "Dude, det her show/musik/sted er da bomb."

10. Talk to the hand

Ofte efterfulgt af sætningen "because the face ain’t listening," fungerer denne afvisende sætning bedst, når personen, der siger det, holder sin åbne hånd op. Det betyder i bund og grund "Vær stille, jeg interesserer mig ikke." Mange argumenter i 90'erne sluttede på denne måde.

11. Bounce

En meget sjovere måde at sige, at du skal et sted hen eller forlade et sted. Er du ved at være forsinket til timen? Du skal bounce!

12. As if!

Denne sætning giver samme vibe som "ja, right!" fra den populære film Clueless (se den nu for non-stop 90'er inspiration), blev "as if" en hel generations måde at være uenig på. Tror du, at du bliver flydende i et nyt sprog uden praksis? As if!

Lær endnu mere engelsk i udlandetUdforsk
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op